Het coronavirus

Zaterdag 4 april 16.00 uur.

Vanwege het Coronavirus zien wij ons genoodzaakt om alle afspraken die tot 11 april bij De Mondzaak gepland staan te annuleren.

Op dit moment is er veel onduidelijkheid binnen de mondzorgkoepels, het RIVM en de Inspectie Gezondheidszorg&Jeugd of we de behandelingen wel/niet mogen uitvoeren. Hier is tot vandaag geen eenduidig advies over.

Afgelopen 13 maart heeft vrijwel heel mondzorg Nederland gehoor gegeven aan de oproep van de overheid om de besmettingscurve van het COVID-19 virus af te laten vlakken en onze ouderen te beschermen. Wij namen met heel mondzorg Nederland op dat moment onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Er was toen weinig (wetenschappelijke) informatie om een gedegen beslissing te nemen hoe veilig te werken binnen de praktijk. Immers, wij zitten op minder dan 1,5 meter van de klant. Alle praktijken gingen dicht voor reguliere (preventieve) mondzorg tot de datum 6 april.

De sluiting is nooit verplicht geweest. Onze hygiënevoorschriften zijn zo streng dat zelfs in deze bizarre tijden wij voldoende bescherming hebben om veilig, infectie-preventief te kunnen werken.

Desondanks heeft De Mondzaak besloten om de praktijk in elk geval tot 11 april te sluiten, hopelijk krijgen we voor 11 april meer een gedegen advies van de overheid en onze verenigingen. Op het moment dat wij de deuren van onze praktijk weer zullen openen, gaan we u duidelijkheid geven onder welke voorwaarden en richtlijnen dit zal zijn en zullen we u zoveel mogelijk een inkijk geven in onze veilige en hygiënische manier van werken.

Elke cliënt die een afspraak heeft staan vóór 11 april heeft inmiddels een mailtje van ons ontvangen. Graag ontvangen wij van u een leesbevestiging zodat wij weten dat u niet voor een dichte deur komt te staan. Antoinette en ik zullen contact met u opnemen om een nieuwe afspraak te plannen.

Bij vragen en/of mondproblemen zijn wij gewoon bereikbaar, wij zijn nog steeds service gericht en willen u graag helpen!

Excuses voor het ongemak en blijf gezond!
Annemiek Reef & Antoinette Heijink

Wilt u online een afspraak maken? Dat kan!